Gy.I.K.

1. Mi a különbség az elektromos és a hidraulikus raklapemelő között?

Az elektromos raklapemelők akkumulátorokkal működnek és automatizáltak, így minimális fizikai erőfeszítést igényelnek. A hidraulikus raklapemelők manuálisan működtethetők, általában olcsóbbak, de fizikai erőfeszítést igényelhetnek az emeléshez.

2. Miért hívják a raklapemelőt „béka”-nak?

A „béka” név a raklapemelő kialakításából adódik. Az eszköz alacsonyan fekszik a talajon, és az emelőkarok mozgása hasonlít a békák mozgásához.

3. Miért válasszak rozsdamentes raklapemelőt?

A rozsdamentes raklapemelők kiválóak nedves környezetben vagy olyan helyeken, ahol a korroziónak nagyobb a kockázata. Hosszú élettartamot és tartósságot biztosítanak.

4. Milyen előnyökkel rendelkezik a Brutal Force Kft. raklapemelője?

A Brutal Force Kft. raklapemelői a piacon egyik legmegbízhatóbb termékskálája. Elkötelezettek vagyunk a tartósság, megbízhatóság és a legjobb ár-érték arány iránt. Nálunk kapható az eredeti kék raklapemelő, mely nemcsak nevében szuper és egyedülálló, de minőségében is tökéletes!

5. Mennyire tartósak az olcsó békák és raklapemelők?

Bár az olcsóbb raklapemelők vonzóak lehetnek az áruk miatt, nem minden modell biztosít azonos tartósságot és megbízhatóságot. A Brutal Force Kft. által kínált termékek azonban mindig a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelően készülnek.

6. Mennyi karbantartást igényel egy elektromos raklapemelő?

Az elektromos raklapemelők karbantartása általában egyszerű. Rendszeres akkumulátorellenőrzésre és -töltésre, valamint az elektromos alkatrészek állapotának ellenőrzésére lehet szükség.

7. Hol találok több információt a raklapemelők kiválasztásáról?

Blogunkban számos útmutatót és cikket találhat a raklapemelők kiválasztásával és használatával kapcsolatban. Kérjük, látogasson el ide (link a bloghoz).

8. Van-e házhozszállítás, ha raklapemelőt vásárolok?

Igen, a Brutal Force Kft. házhozszállítási szolgáltatást is kínál a megvásárolt raklapemelők számára.

9. Melyik címen vehetem át személyesen a megrendelt terméket?

Az áru személyes átvételére a következő címen van lehetőség: 2340 Kiskunlacháza, Kert utca 25.

10. Milyen időpontokban érhető el az áruátvételi pont?

Nyitvatartási időnk: Hétfő-Péntek 7-15:30 között.

11. Hogyan tudok kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal?

Az ügyfélszolgálatunk elérhető az ertekesites@raklapemelo.com e-mail címen, valamint a +36 20 573 2891-es telefonszámon. Faxot is küldhet a +36 24 789 481-es számra.

12. Mennyi időn belül szállítják ki a megrendelt raklapemelőt?

A raktáron lévő termékeinket 1-5 napon belül juttatjuk el a megrendelőink számára, függően a termék típusától. Azokat a termékeket, amelyek készlethiányosak a lehető legrövidebb időn belül pótoljuk. Ezek kiszállítási ideje változó. Minden egyes megrendelőnket az emailes visszaigazolást küldünk. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésre bármilyen kérdés, vagy kérés felmerülése esetén.

A pontos szállítási időt minden esetben az értékesítési osztályunk közli a megrendeléskor. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a pontos információért.

14. Lehet-e számlázási címet megadni a megrendeléskor?

Igen, a megrendelésnél lehetőség van eltérő számlázási és szállítási cím megadására is.

15. Hogyan tudom módosítani a megrendelésem adatait?

A megrendelés adatainak módosításához kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ertekesites@raklapemelo.com e-mail címen vagy a fentebb említett telefonszámon.